املاك دلتا
املاك دلتا
خيلي از افراد نمي‌دانند هنگام خريد و فروش ملك بايد به چه نكاتي توجه كنند. در اين مطلب به توصيه‌ به خريداران و فروشندگان خانه مي‌پردازيم.
خريد و فروش ملك

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، خريد و فروش خانه براي هر شخصي يكي از مهم‌ترين اتفاق‌هاي زندگي است و از جمله پر چالش‌ترين كارهايي است كه همه افراد به نوعي با آن سر و كار دارند.

خريد و معامله ملك و زمين كار ساده‌اي نيست و خيلي از خريداران و فروشندگان خانه نمي‌دانند كه در هنگام خريد و فروش ملك بايد به چه نكات و موارد مهمي توجه كنند.

توصيه لازم به خريدار

خريدار بايد در خصوص احراز هويت، اهليت، ممنوع‌المعامله نبودن، سمت، مالكيت فروشنده بر ملك دقت لازم را داشته باشد.

به‌‎علاوه در مورد ملك تحقيق كند كه در رهن يا بازداشت نباشد يا دولتي و ملي مثل متعلق به منابع طبيعي يا وقف و … نباشد؛ لذا ضرورت دارد ضمانت اجراهاي مناسب براي اجراي تعهدات در قرارداد ذكر شود.

هم چنين مواردي مانند آب، برق، گاز، تلفن، پاركينگ و انباري به‌طور روشن در سند توصيف شده باشد.

كسي كه قرارداد را امضا مي‌كند، چنانچه خودش مالك نباشد بايد وكيل، ولي يا قيم مالك باشد و دلايل سمت خود را ارائه دهد.

خريد و فروش ملك

اگر مورد معامله از طريق ارث به فروشنده رسيده، بايد گواهي انحصار وراثت را ببيند و فتوكپي برابر اصل آن را نيز از فروشنده بخواهد و ضمن اين‌كه بايد دقت شود كه ملك مورد معامله مشكل ثبتي يا مدعي ديگري ندارد، تصفيه حساب ماليات بر ارث را نيز دريافت كند.

تا زماني‌كه ملك را تحويل نگرفته  يا با سند رسمي به وي منتقل نشده است، از پرداخت كل قيمت مورد معامله خودداري كند.

نكات قابل توجه براي فروشنده

از توان مالي خريدار براي پرداخت قيمت معامله اطمينان حاصل شده و شروطي در قرارداد آورده شود كه در صورت عدم پرداخت قيمت يا ناتواني از پرداخت قيمت معامله، براي فروشنده حق بر هم زدن معامله وجود داشته باشد.

مورد معامله را قبل از دريافت تمام قيمت به خريدار تحويل ندهد و در خصوص پرداخت مابقي قيمت از طرف خريدار، زمان تعيين شود و اين نكته كه در صورت عدم پرداخت در تاريخ مقرر، فروشنده مي‌تواند فسخ معامله را اعلام كند و معامله را برهم زند بايد در قرارداد ذكر شود.

اگر مالكان متعدد باشند و يكي از آن‌ها عهده‌دار مذاكره با خريدار باشد، حتما بايد ذيل قرارداد را همه مالكان امضا كنند، مگر اين‌ كه به يك نفر وكالت در فروش بدهند كه در اين‌صورت وكيل از طرف همه مالكان آن‌ را امضا مي‌كند.

مطالعه بيشتر: مطلب «بايد و نبايدهاي تنظيم قرارداد رهن و اجاره منزل» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/6  ] [ ۰۷ ] [ amlakedelta ] [ ]
در شرايطي معامله خريد و فروش كامل خواهد بود كه ملك از سوي فروشنده به خريدار تحويل داده شده و در زمان مقرر فروشنده موظف به تحويل ساختمان و يا ملك به خريدار شود.
نكات حقوقي در معامله ملك

بازار داغ خريد و فروش آپارتمان يا ملك در طي سال‌هاي اخير روند رو به رشدي داشته است اما در اين ميان نكات حقوقي در معامله ملك مساله چالش برانگيزي بوده كه «مجله ملكي دلتا» از آن غافل نشده است.

در زمان عقد قرار براي معامله ملك يا پيش فروش ساختمان نياز است كه قوانين محكم و معيني تعيين گردد كه در آن نفع هر دو طرف بخصوص خريدار رعايت گردد.

 با رعايت نكات حقوقي مهم در معامله ملك از بروز مشكلات عديده‌اي از جمله فسخ قرارداد جلوگيري خواهد شد.

وظايف خريدار پيش از تحويل گرفتن ملك

وظايف خريدار پيش از تحويل گرفتن ملك

در شرايطي خريدار مي‌تواند فروشنده را ملزم به تسليم ملك كند كه وظايف زيرا را انجام داده باشد:

  • تعيين نحوه پرداخت مبلغ توافق شده با فروشنده
  • پرداخت مبلغي به عنوان پيش پرداخت
  • تعيين مبلغي به عنوان حق فسخ
  • مشخص نمودن زمان حضور در محضر
  • مشخص كردن زمان دقيق براي تحويل ملك
  • مشخص نمودن مبلغ پرداختي در زمان تنظيم قولنامه، محضر و در هنگام تخليه ساختمان
  • دريافت كداقتصادي و پرداخت درصد تعيين شده به مشاور املاك جهت حق‌الزحمه

نكات حقوقي در زمان تحويل ملك به خريدار

  • حتما ملك را در حضور افرادي مانند مشاور املاك تحويل بگيريد تا در صورت امتناع از تحويل و يا حتي تاخير ملك، اشخاصي بعنوان شهود در دادگاه داشته باشيد.
  • خريدار بايستي پيش از تحويل كليد حتما يك بازديد كلي از ملك خريداري شده داشته باشد كه از خالي بودن آن اطمينان حاصل كند.
  • ملبغ نهايي قابل پرداخت كه خريد ملك شما را تاييد مي كند حتما به خود فروشنده يا وكيل قانوني او تحويل داده شود.
  • تنظيم يك صورتجلسه در موقع تحويل ملك الزامي مي‌باشد. اين صورتجلسه در دو نسخه تهيه و به امضاي دو طرف برسد.
  • پس از خريد ملك و تحويل گرفتن حتما كليدهاي قفل آن را تعويض نماييد.
  • در صورتي كه در زمان خريد و فروش ملك، مستاجري در آن ساكن باشد مي‌توان طي توافق دو طرفه، اجاره‌نامه را به خريدار منتقل نمود و پس از پايان مدت قرارداد و پرداخت مبلغ وديعه به مستاجر، ملك به خريدار تحويل داده شود.

پيشنهاد مطالعه: اگر اين روزها تمايل به خريد آپارتمان اداري در ونك از سايت ملكي دلتا داريد، مطلب «شرايط يك معامله قانوني و معتبر چيست؟» را مطالعه نماييد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/30  ] [ ۱۲ ] [ amlakedelta ] [ ]
با انعقاد قرارداد اجاره، مستأجر براي يك مدت زمان مشخص مي‌تواند از آنچه اجاره كرده‌ استفاده كند، اما در برخي مواقع مستأجر تصميم مي‌گيرد آن را براي بار دوم به فرد ديگري اجاره دهد. آيا مستأجر حق دارد براي بار دوم ملكي را كه اجاره كرده‌، به فرد ديگري اجاره دهد؟
اجاره ملك

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، گاهي پرسيده مي‌شود كه آيا مي‌توان ملك استيجاري را دوباره اجاره داد؟ به طور مثال كسي كه خانه‌اي را اجاره كرده او هم مي‌تواند قرارداد اجاره‌اي منعقد كند و كسي را مستاجر خود كند؟ در اين‌ نوشتار در خصوص انتقال مورد اجاره توضيح داده شده است.

اركان عقد اجاره

در اين قرارداد پنج مورد بسيار اهميت دارد:
۱. مستأجر (اجاره‌كننده)
۲. موجر (مالك يا اجاره‌دهنده)
۳. مورد اجاره (آنچه اجاره داده شده‌ است)
۴. اجاره‌بها (مبلغي كه مستأجر براي استفاده از ملك به مالك پرداخت مي‌كند)
۵. مدت اجاره (اين قرارداد نمي‌تواند دائمي باشد و بايد زمان آغاز و پايان آن در قرارداد اجاره مشخص شود)

اجاره ملك

انتقال مورد اجاره توسط مستاجر

طبق ماده‌ ۴۷۴ قانون مدني، مستأجر مي‌تواند آنچه را كه اجاره كرده‌ است، به فرد ديگري اجاره دهد، مگر اينكه در قرارداد اين اختيار از او سلب شده باشد. به عبارت بهتر، قانون مدني اين حق را به مستأجر داده ‌است كه مورد اجاره را به فرد ديگري اجاره دهد، اما موجر و مستاجر مي‌توانند در قرارداد توافق كنند و به صراحت ذكر كنند مستأجر نمي‌تواند ملك استيجاري را به فرد ديگري اجاره دهد.

پس اگر مالك و مستأجر اين مورد را در قرارداد ذكر نكرده باشند، مستأجر حق دارد كه ملك را به شخص ديگري اجاره دهد. اما در صورتيكه در قرارداد اين حق از مستاجر سلب شود ولي او ملك را دوباره اجاره دهد تكليف چيست؟

انتقال مورد اجاره بدون اجازه مالك

مستأجر برخلاف قول و قراري كه با مالك داشته، مال را به فرد ديگري اجاره مي‌دهد. در چنين وضعيتي با توجه به اين‌ كه مستأجر برخلاف توافق خود با موجر عمل كرده ‌است، مطابق قانون مدني و قانون روابط مالك و مستأجر، مالك ابتدا بايد به مستأجر فرصت دهد كه قرارداد اجاره‌ دوم را فسخ كند. اگر مستأجر اين كار را نكرد، مالك مي‌تواند قرارداد با مستأجر را فسخ و از دادگاه، تخليه ملك را درخواست كند. در اين حالت مستأجر دوم، براي جبران خسارات خود بايد به مستأجر اول مراجعه كند.

مطالعه بيشتر: مطلب «همه چيز درباره فسخ قرارداد اجاره» را در سايت مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/30  ] [ ۱۲ ] [ amlakedelta ] [ ]
يكي از موارد مهم در آپارتمان‌نشيني شارژ ساختمان است. با اين‌كه شارژ سال‌هاست در آپارتمان‌ها و بين ساكنين جا افتاده است، اما هنوز هم گاهي بين افراد ساكن در ساختمان، مشكلاتي بر سر ميزان و چگونگي محاسبه شارژ پيش مي‌آيد.

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، شارژ به هزينه‎‌هايي گفته مي‌شود كه براي حفظ و نگهداري بخش‌هاي مشترك و مشاع آپارتمان از سوي ساكنين پرداخت مي‌شود. ممكن است قسمت‌هايي از ساختمان اصلا مورد استفاده برخي از همسايگان قرار نگيرد، اما اين دليلي براي عدم پرداخت شارژ نمي‌شود و هم مالكان خانه و هم مستاجران لازم است مبلغ تعيين شده براي شارژ را پرداخت كنند.

شارژ ساختمان چيست؟

در ساختماني كه به‌صورت آپارتمان مي‌باشد و در مجتمع‌هاي مسكوني، يك هزينه مشترك وجود دارد كه هر واحد بايد سهم خود را پرداخت كند و ميزاني كه بايد بابت هزينه‌هاي ساختماني پرداخت كند بستگي به ساختمان و امكانات آن و هزينه و كارهايي كه براي ساختمان انجام مي‌شود دارد و بايد به‌صورت ماهانه پرداخت شود.

شارژ آپارتمان

شارژ بايد صرف چه مصارفي شود؟

براساس ماده ۲۸ قانون تملك آپارتمان‌ها شارژ  بايد در جهت هزينه آب، برق، گاز، هزينه تعميرات ساختمان و نگهداري از قسمت‌هاي عمومي ساختمان، نگهداري از گياهان در محوطه عمومي و نظافت، تجهيزات الكتريكي، سرايداري و … مصرف شود.

تشيخص و برآورد هزينه‌هاي بالا توسط مدير ساختمان انجام مي‌شود و اگر شخصي جداگانه باعث ضرر و زيان ساختمان گردد آن را بايد به‌صورت جدا پرداخت كند و شامل هزينه شارژ نمي‌شود.

آيا واحدهاي خالي بايد شارژ پرداخت كنند؟

براساس ماده ۴ قانون تملك آپارتمان، تمام واحدهاي يك ساختمان چه مورد استفاده واقع شوند و چه خالي باشند و استفاده نشوند بايد ماهانه شارژ خود را پرداخت كنند. ولي اين موضوع وجود دارد، شخصي كه از ساختمان استفاده نمي‌كند و واحدش خالي مي‌باشد مي‌تواند شارژهاي مشترك يك ساختمان را نپردازد.

اگر واحدي شارژ خود را پرداخت نكند چاره چيست؟

پرداخت شارژ يك امر توافقي است و هم‌چنين يك امر قانوني مي‌باشد. يعني مي‌توان آن را از طريق حقوقي پيگيري كرد.

طبق ماده ۱۰ قانون تملك آپارتمان‌ها در صورتي‌كه واحدي حق شارژ ماهانه خود را پرداخت نكند، هيات‌مديره ساختمان مي‌تواند اظهارنامه‌اي مبني بر عدم پرداخت و درج مبلغي كه بايد پرداخت كند را به‌صورت حقوقي از او خواستار شود.

در صورتي‌كه فرد باز هم بدهي خود را پرداخت نكرد، هيات‌مديره مي‌تواند از او به مراجع قضايي شكايت كند و دادگاه وظيفه دارد كه در اسرع وقت و خارج از وقت دادگاه به اين پرونده رسيدگي كند و حكم دادگاه بر اساس قوانين وصول شارژ ساختمان اين است كه فرد تا نپرداختن حق شارژ نمي‌تواند از امكانات ساختمان استفاده كند.

مطالعه بيشتر: مطالعه «نحوه محاسبه خسارت ديركرد در تحويل ساختمان» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/24  ] [ ۰۷ ] [ amlakedelta ] [ ]
فروش ملك در زمان اجاره يكي از مواردي است كه مي‌تواند براي مستاجرين موجب دردسر و سردرگمي شود لذا آشنايي با نكات‌حقوقي در مورد آن مي‌تواند از بسياري از مشكلات جلوگيري كند.
نكات حقوقي

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، فروش ملك در زمان اجاره به لحاظ حقوقي كاملا مجاز بوده و مالكين اجازه فروش ملك خود را دارند. اما در اين ميان در برخي موارد به سبب اختلافاتي كه بين فروشنده و خريدار و يا مستاجر با آن‌ها به‌وجود مي‌آيد، شاهد مشكلاتي در اين نوع معاملات هستيم. در اين مطلب به موضوع تكليف مستاجر پس از فروش ملك مي‌پردازيم.

تكليف مستاجر پس از فروش ملك چيست؟

از نظر حقوقي و براساس قانون مدني در صورت فروش ملك، قرارداد اجاره مي‌تواند ادامه يابد و تنها در صورت توافق طرفين و رضايت مستاجر مي‌تواند به ختم قرارداد منجر شود.

درصورتي‌كه فروشنده و خريدار نسبت به تخليه ملك توافق پيدا كنند، بايستي با مستاجر هماهنگ كرده و در صورت تمام نشدن مدت اجاره بايستي مبلغي به عنوان خسارت به وي پرداخت شود.

در مواردي نيز شرايط تخليه ملك در صورت درخواست مالك در قراردادها ذكر مي‌شود كه در اين صورت مستاجر بايستي ملك را با درخواست مالك تخليه كند و به سبب توافق صورت گرفته نيازي به پرداخت خسارت نمي‌باشد.

دراين‌صورت تخليه ملك منوط‌به توافق خريدار و فروشنده خواهد بود و در صورت رضايت خريدار امكان ادامه قرارداد نيز فراهم بوده و مي‌توان قرارداد اجاره را به نام مالك جديد تنظيم كرد.

فروش ملك در زمان اجاره

نكات تكميلي

  • در صورت عدم اطلاع خريدار از حضور مستاجر در زمان عقد قرارداد، خريدار مي‌تواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام كرده و حقوق خود را طلب كند.
  • در صورت وجود قرارداد اجاره مدت‌دار مالك ملك نمي‌تواند درخواست تخليه ملك پيش از موعد مقرر را داشته باشد.
  • در صورت اطلاع خريدار از حضور مستاجر و امضاي قرارداد بايستي تمامي مفاد ذكر شده در قرارداد اجاره از جمله پرداخت مبلغ وديعه يا هزينه تعميرات را به‌عهده گرفته و در زمان لازم آن‌ها را اجرا كند.
  • پس از عقد قرارداد فروش، مستاجر موظف‌به پرداخت اجاره‌بها به مالك جديد مي‌باشد.
  • پس از فروش ملك و ادامه قرارداد اجاره تمامي مفاد قرارداد پابرجا بوده و خريدار يا همان مالك جديد متعهد به انجام آن‌ها مي‌باشد.

مطالعه بيشتر: مطلب «نحوه محاسبه خسارت ديركرد در تحويل ساختمان» در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/19  ] [ ۰۶ ] [ amlakedelta ] [ ]
پيش‌فروش مسكن دلايل مختلفي دارد و اين دلايل موجب مي‌شود تا پيش‌ خريد خانه براي خريدار نيز به‌ صرفه باشد.
مسكن و ساختمان
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، يكي از روش‌هاي رايج معامله در بازار مسكن و خريد آپارتمان و خانه، پيش‌خريد خانه است. پيش‌خريد و پيش‌فروش مكمل يكديگر هستند و دلايلي كه خريدار و فروشنده اين كار را انجام مي‌دهند، موجب مي‌شود تا اين روش در بازار خريد و فروش مسكن هم‌چنان گرم بماند.

نكات منفي پيش‌خريد خانه

  • خانه در هنگام پيش‌خريد هنوز كامل ساخته نشده است؛ بنابراين معايب و زيبايي‌هاي ساخت به درستي به چشم نمي‌آيند.
  •  ممكن است در انتهاي ساخت، خريدار از نوع ساخت و … راضي نباشد.
  • ممكن است خانه، در نهايت شبيه آن‌چه خريدار فكر مي‌كرد، نشود.
  • امكان دارد فروشنده نتواند پروژه را به اتمام برساند لذا ساختمان را رها كرده و فرار مي‌كند.

پيش‌ خريد خانه

مزايا و نكات مثبت پيش‌ خريد خانه

  •  اين نوع خريد مسكن به افرادي توصيه مي‌شود كه در هنگام خريد، پول كافي براي خريدن مسكن ندارند.
  • خانه‌هايي كه پيش‌فروش مي‌شوند قيمت پايين‌تري نسبت به خانه‌هاي آماده دارند.
  • خريدار مي‌تواند در هنگام پيش‌خريد با فروشنده قرارداد اقساطي ببندد و پول خريد مسكن را به صورت قسطي پرداخت كند.
  • به علت تكميل نبودن خانه، خريدار مي‌تواند در فرايند ساخت خانه نظر بدهد و از مصالحي استفاده كند كه به دلخواه خود انتخاب مي‌كند.

چگونه خانه‌اي را بدون ضرر، پيش‌خريد كنيم؟

هر زمان قصد پيش خريد خانه را داشتيد، ابتدا در رابطه با فروشنده، تيم ساخت و ساز، مصالحي كه در ساخت خانه به كار رفته شده است، مهندس معمار و سابقه فروشنده و شهرت او در فروش ساختمان و ملك، به خوبي تحقيق كنيد.

خانه‌اي را پيش‌خريد نكنيد كه تنها چهار ديوار آن ساخته شده است و تا پايان ساخت آن، مراحل زيادي باقي مانده است.

بهتر است خانه را زماني پيش‌خريد كنيد كه ساخت و ساز در مراحل انتهايي اجراي پروژه يعني سفت‌كاري، نازك‌كاري و … قرار دارد.

نكات مهم در پيش‌ خريد خانه

  • حتماً مطمئن شويد فردي كه با او در حال بستن قرارداد هستيد سمتي اصلي در انجام پروژه دارد.
  • فردي كه با او قرارداد مي‌بنديد بايد اجازه پيش‌فروش داشته باشد.
  • در هنگام قرارداد بستن، به مشخصات ساختمان توجه كنيد.
  • مطمئن شويد در حال پيش‌خريد همان واحدي هستيد كه در ساختمان ديده‌ايد.
  • بندي را به قرارداد اضافه كنيد مبني بر اين كه درصورت فقدان هر كدام از مواردي كه در قرارداد ذكر شده است، از مبلغ نهايي كسر شود.
  • زمان دقيق تحويل ملك را از فروشنده بپرسيد و در قرارداد درج كنيد.

مطالعه بيشتر: مطلب «آيا ملك قولنامه‌اي قابل توقيف است؟» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/18  ] [ ۰۵ ] [ amlakedelta ] [ ]
در صورتي‌كه خريدار در زمان مقرر در دفترخانه براي تنظيم سند حاضر نشود، فروشنده مي‌تواند از دفترخانه درخواست كند براي او گواهي عدم حضور صادر شود.
تنظيم سند ملك

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، پس از فروش ملك خيلي از فروشندگان براي آماده‌سازي مقدمات انتقال فروش ملك خود دچار مشكل و كمي سردرگمي مي‎‌شوند. با ما همراه باشيد تا شما را درباره نكات حقوقي تنظيم سند ملك بيشتر آشنا كنيم.

خريد و فروش ملك

  • اولين مرحله اقدامات حقوقي پس از فروش ملك، مراجعه به دفترخانه قيد شده در مبايعه‎‌نامه است. در اين مرحله دفترخانه به فروشنده دو نامه براي مراجعه به اداره دارايي و شهرداري مي‌دهد.
  •  در صورتي كه خريدار بخواهد وام بانكي دريافت كند، تعيين دفترخانه بر عهده بانك مربوطه است و فروشنده پس از اخذ معرفي‌نامه‎ بانك به دفترخانه مراجعه و نامه‌‎هاي مربوط به دارايي و شهرداري را دريافت مي‎‎‌كند.
  •  فروشنده بايد به يكي از دفاتر خدمات الكترونيك شهر، براي گرفتن مفاصاحساب مراجعه و مداركي از قبيل اصل سند و كارت ملي مالك و نامه دفترخانه را همراه داشته باشد. در صورتي‌كه براي گرفتن مفاصاحساب گواهي پايان‎‌كار نداشته باشد ملزم به دريافت پايان‌‎كار از شهرداري است كه در حالت عادي يك تا دو روز زمان مي‎‌برد. هزينه‎‌هايي كه بايد پرداخت شود شامل عوارض نوسازي و پسماند و آموزش و پرورش و … است.
  • چنان‌چه ملك اوقافي باشد براي فروش آن بايد از اداره اوقاف مجوز فروش گرفت.
  •  در صورتي‌كه مدارك لازم براي تنظيم سند آماده شد مي‎‌توان با مراجعه به دفترخانه براي تنظيم سند اقدام كرد.
  •  در صورتي‌كه خريدار در زمان مقرر در دفترخانه براي تنظيم سند حاضر نشد، فروشنده مي‌‎تواند از دفترخانه درخواست كند گواهي عدم حضور صادر شود.

تنظيم سند ملك

دريافت ماليات

در اين مرحله افراد بايد به اداره ماليات مربوط‌ به منطقه براي گرفتن مفاصاحساب ماليات مراجعه كنند. هم‌چنين بايد مداركي از قبيل اصل سند مالكيت و بنچاق و پايان‌‎كار داراي اعتبار و در صورت نداشتن پايان‎‌كار، فيش عوارض همان سال و كپي كارت ملي خريدار و فروشنده و در صورت ورثه‌اي بودن ملك، برگ انحصار وراثت و ماليات‌ بر ارث را همراه داشته باشند.

مدت زمان انجام اين مراحل تقريبا يك هفته است و معمولا در سه نوبت براي تشكيل پرونده، پرداخت فيش و گرفتن برگ مفاصاحساب ماليات بايد به اداره ماليات مراجعه شود.

مطالعه بيشتر: مطلب «نكات مهم درباره پيش‌ خريد خانه» در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/17  ] [ ۰۶ ] [ amlakedelta ] [ ]
مراجع قانوني، املاكي را كه به صورت قولنامه‌اي معامله مي‌شوند را به رسميت نمي‌شناسند. براساس قوانين موجود، مالك كسي است كه سندرسمي به نام او و در دفاتر اسناد، ثبت شده باشد و طبق قانون ثبت سند عادي در دادگاه‌ها و ادارات به عنوان دليل مالكيت قابل استناد نمي‌باشد.
ملك قولنامه اي

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، قولنامه مترادف سند عادي است و به معناي سندي است كه توسط اداره ثبت اسناد تنظيم نشده و رسمي نيست. قولنامه سند و نوشته‌اي است كه با توافق طرفين معامله، توسط مشاور املاك نوشته مي‌شود.

آيا ملك قول نامه اي قابل توقيف است؟

مراجع قانوني املاكي را كه به صورت قولنامه‌اي معامله مي‌شوند را به رسميت نمي‌شناسند. براساس قوانين موجود، مالك كسي است كه سند رسمي به نام او و در دفاتر اسناد ثبت شده باشد، در غير اين صورت از يكي از طرق زير مي‌توان اثبات نمود كه فرد مالك است:

تصرف ملك: چنانچه فرد در ملك معرفي شده تصرف مالكانه داشته باشد.

اگر سند ملك به نام كس ديگري است، رسما در دادگاه اقرار نمايد كه مالك بدهكار است و رضايت خود را نسبت به توقيف اموال اعلام نمايد.

شاهد يا شاهداني وجود داشته باشند كه بر مالكيت فرد شهادت دهند.

ملك قولنامه اي

تكليف بدهكار به معرفي مال، مالي است كه ضمن قابليت استفاده از مال معرفي شده، مالكيت و تعلق آن به وي هم محرز باشد.

به نظر مي‌رسد در خصوص چنين املاكي، صرف ارائه قولنامه عادي نمي‌تواند نشان‌دهنده مالكيت بدهكار به عنوان معرفي مال جهت گرفتن طلب باشد و لزوما بايد اقرارنامه مالك ثبتي مبني بر انتقال مالكيت به مالك قولنامه‌اي هم به اجراي احكام ارائه شود.

در مواردي كه ملكي طبق ماده ۱۰۱ قانون اجراي احكام فاقد سابقه ثبتي، شناسايي شود اجراي احكام بايد به نحو مقتضي ولو با درخواست از كارشناس ارزيابي، نسبت به عدم وجود سابقه ثبتي اطمينان حاصل نمايد.

معرفي يا توقيف مال غيرمنقول مستند به سند وكالتي

وكالت‌نامه‌هاي تنظيمي بين طرفين ولو آن‌كه به صورت رسمي تنظيم شده باشد، نشان‌دهنده مالكيت وكيل نبوده و نمي‌توان چنين وكالت‌نامه‌هايي را مشمول سند رسمي موضوع ماده ۹۹ قانون مزبور دانست و آن را ملاك توقيف مال مندرج در آن قرار داد.

پيشنهاد مطالعه : مطلب «اثبات مالكيت ملك چگونه امكان‌پذير است؟» را در سايت ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/9  ] [ ۰۸ ] [ amlakedelta ] [ ]
بخش عمده‌اي از تعهدات و روابط حقوقي كه بين افراد به وقوع مي‌پيوندد، مربوط به معاملات املاك است كه در ادامه به بررسي آن خواهيم پرداخت.
معاملات املاك
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، به دليل ناآشنا بودن اغلب افراد با نكات حقوقي معاملات املاك، اختلافات زيادي در اين خصوص بوجود آمده كه بعضا منجر به خسارت‌هاي مالي جبران ناپذير و پرونده‌هاي قضايي مي‌شود.
  •  وضعيت طرفين معامله

براي صحت هر معامله‌اي لازم است كه طرفين داراي ويژگي‌ها و اوصافي باشند.
به طور مثال قصد معامله وجود داشته باشد يا طرفين عاقل و بالغ باشند.
در هنگام معامله حتما بايد مدارك شناسايي افراد ديده شود و هويت آن‌ها مطابق با مدارك موجود مطابقت داشته باشد.
  •  وضعيت سند ملك مورد معامله

در هنگام معامله بايد سند ملك به طور كامل ديده و بررسي شود و از صحت آن اطمينان حاصل شود.
  •  بررسي كامل ملك مورد معامله

خريدار يك ملك، بايد حتما به طور دقيق و بدون هرگونه تعارف، ملك مورد نظر خود را وارسي كند تا كاملا در جريان معايب و مزاياي آن قرار بگيرد.
ممكن است به طور مثال ملك در طرح تعريض خيابان يا اتوبان واقع شده باشد يا ملك در رهن بانك باشد.
 
معاملات املاك
  •  انعقاد قرارداد

طرفين در خريد و فروش ملك بايد به طور روشن و بدون ابهام درباره ملك توافق كنند.

هم‌چنين بايد قرارداد را به صورت كتبي با حضور حداقل ۲ شاهد، منعقد كنند.

  •  مندرجات الزامي قرارداد

در قرارداد منعقد شده بين طرفين بايد مشخصات ملك و متعلقات داخل در آن به طور كامل بيان شود.
به طور مثال ذكر متراژ ملك، قيمت ملك، نحوه پرداخت و تسليم ملك و … بايد حتما قيد شود.
 
  •  آگاهي كامل به مفاد و الفاظ به‌كار برده شده در قرارداد

گا‌هي در بعضي موارد، يك طرف معامله از الفاظ به‌كار برده شده در مفاد قرارداد آگاهي ندارد كه لطمات سنگيني به خود وارد مي‌كند.
به‌عنوان مثال، كليه اختيارات قانوني و اختياري خود را جهت فسخ معامله از بين مي‌برد.
 
  •  درج حق فسخ در معاملات املاك

ايجاد حق فسخ به خريدار يا فروشنده، كمك بسيار زيادي مي‌كند.
در صورت وجود حق فسخ، اگر طرف ديگر معامله نقض تعهد كند، طرف مقابل مي‌تواند معامله را يك طرفه فسخ كند.
به عنوان مثال، بر خريدار شرط شود در صورت پرداخت نكردن كل مبلغ قرارداد در مدت تعيين شده، فروشنده مي‌تواند اقدام به فسخ قرارداد كند.
  •  تحويل ندادن ملك تا زمان پرداخت كامل قرارداد و تنظيم سند

 نقض تعهد، تنها از جانب فروشنده نيست و ممكن است خريدار نيز به تعهدات خود پايبند نباشد.
فروشنده بايد به دور از هرگونه تعارف، از تسليم ملك تا پايان پرداخت همه مبلغ قرارداد، خودداري كند.
 
مطالعه بيشتر: مطلب «هر آنچه بايد از قرارداد ملكي بدانيد» را در سايت مجله ملكي دلتا بخوانيد.
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/4  ] [ ۰۸ ] [ amlakedelta ] [ ]
قرارداد اجاره يكي از عقودي است كه كاربرد زيادي براي افراد جامعه دارد، براي افرادي كه ممكن است هزينه خريد مسكن را نداشته باشند يا به هر علتي تمايل به اجاره مسكن و غيره داشته باشند، اين قرارداد مناسب است.
قرارداد اجاره
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، قانون‌گذار در قوانين مختلف از جمله قانون روابط موجر و مستاجر و قانون مدني به تنظيم روابط بين موجر و مستاجر پرداخته است و شرايط قرارداد اجاره را تشريح است.

اجاره‌ بهاي عقب‌ افتاده

منظور از اجور معوقه همان مطالبه اجاره بهاي عقب افتاده يا پرداخت نشده است. در واقع مجموع مبالغ اجاره‌بهايي است كه از سوي مستاجر در زمان انتفاع وي از ملك و تصرف ملك توسط او، پرداخت نشده است.

مطابق ماده ۲۱۹ قانون مدني: عقودي كه بر طبق قانون واقع شده باشد بين طرفين و قائم مقام آن‌ها لازم الاتباع است مگر اينكه به رضاي طرفين اقاله يا به علت قانوني فسخ شود.

نحوه مطالبه اجور معوقه

براي مطالبه اجور معوقه طبق ماده ۴۹۰ قانون مدني:

  • در استفاده عين مستاجره، مستأجر بايد به‌نحو متعارف رفتار كرده و تعدي يا تفريط نكند.
  • عين مستاجره را براي همان مصرفي كه در قرارداد مقرر شده و در صورت عدم تعيين، بايد طبق اوضاع و احوال استفاده نمايد.
  • اجاره‌بها را در مواعدي كه بين طرفين مقرر است پرداخت كند و در صورت عدم تعيين موعد، نقدا بايد بپردازد.

قرارداد اجاره

نكاتي در مورد مطالبه اجور معوقه

  •  ميزان اجور معوقه در قرارداد اجاره‌نامه با نام اجرت‌المسمي تعيين مي‌شود.
  • در صورتي‌كه تصرف مستاجر بر ملك بيش از زمان مقرر در اجاره‌نامه و بدون اجازه صاحب خانه ادامه يابد، او مي‌تواند به مطالبه اجاره‌ بهاي مدت زمان انتفاع از ملك، در مهلتي كه قرارداد پايان‌يافته نيز بپردازد.

نحوه مطالبه اجور معوقه

صاحب خانه مي‌تواند به‌ موجب دادخواست، الزام مستاجر به پرداخت اجاره هاي عقب افتاده را درخواست كند.

  • اگر جمع اجور معوقه تا بيست ميليون تومان ( دويست ميليون ريال ) باشد، مرجع صالح به رسيدگي اين دعوي، شوراي حل اختلاف محل وقوع ملك است.
  • اگر اجور معوقه مورد مطالبه موجر بيش از بيست ميليون تومان ( بيش از دويست ميليون ريال ) باشد، در صلاحيت دادگاه محل وقوع ملك است.

نكات كاربردي

  • بر فرض قسط‌بندي مال‌الاجاره تا وقتي موعد پرداخت آن نرسيده مستاجر لازم نيست اقساط را پرداخت كند.
  • به محض انعقاد اجاره‌نامه مستاجر ملزم به پرداخت اجاره بها است، خواه از ملك استيجاري استفاده كرده يا نكرده باشد.
  • در صورت تلف شدن يا غيرقابل‌ استفاده بودن ملك، مستاجر لازم نيست اجاره‌ بها براي مدت باقي مانده اجاره را پرداخت كند.

سوالي كه مطرح مي‌شود اين است كه آيا صاحب خانه بجز اجاره هاي عقب افتاده، شارژ ساختمان يا هزينه انشعابات مثل آب، برق و … را نيز مي‌تواند مطالبه كند يا خير ؟
پاسخ مثبت است. موجر مي‌تواند هم زمان با دادخواست مطالبه اجور معوقه، هزينه‌هاي مذكور و ساير هزينه‌هايي كه بر ذمه مستاجر بوده و از پرداخت آن خودداري كرده است را مطالبه نمايد.

مطالعه بيشتر: مطلب «قرارداد اجاره‌اي كه شما را صاحبخانه مي‌كند» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/31  ] [ ۰۹ ] [ amlakedelta ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب